Avrupa parlamentosu, kripto yasa tasarısını onaylandı

Avrupa parlamentosu, kripto para yasa tasarısını onaylandı. 2024 yılında yürürlüğe girecek olan kripto para düzenlemesi, Avrupa parlamentosu tarafından onayladı. Avrupa Birliği ülkelerinde kripto para kullanımı kontrol altına alınıyor.

Avrupa kripto paralar düzenlemesi MiCA tasarısının oylaması teknik nedenlerden dolayı iki kere ertelenmişti. Avrupa Birliği’ne kripto piyasası yönetmesi için ilk kurallarını verecek iddialı bir yasaya son onaylarını aldı. Avrupa Parlamentosu, kripto yasa tasarısı MiCA onaylandı.

Yasa, 2024 yılında yürürlüğe girecek

Avrupa Parlamentosu, kripto varlık piyasası için yeni Avrupa Birliği kurallarını kabul etti. MiCA düzenlemesinin kripto güvenliği açısından oldukça kritik bir öneme sahip olduğunu belirtelim.

Kripto borsalarına lisans zorunluluğu getirildi

AB, ilk kapsamlı lisans sistemi olan kripto varlık düzenlemesini onayladı. Bu onay ile MiCA ile kripto varlık borsaları artık düzenlenecek. Kripto saklayıcısı borsalara lisans zorunluluğu getirilecek. Artık ayrıca Avrupa Birliği bünyesinde faaliyet göstermek isteyen şirketler, üye ülkelerin herhangi birisine lisans başvurusu yapabilecek.

Avrupa parlamentosu, kripto yasa tasarısını onaylandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön