Youtube Premium zamlandı (Kasım 2023)

youtube

Video paylaşım sitesi devi YouTube, 1 kasım 2023 tarihindeki yapılan zam ile tekrar gündemde.

YouTube Premium fiyatları artırıldı. Yapılan artış ile beraber bireysel paket aylık 57,99 TL, aile planı aylık 115,99 TL, öğrenci paketi aylık 37,99 TL ve yıllık paket içinse artık aylık 579,99 TL ödenmesi gerekiyor.

Yıllık paketi daha önce 299 TL’ye satan ve bu konuda ciddi bir artış yapan Google, bir çok kullanıcısını üzmüş oldu.

YouTube ayrıca reklam engelleyici kullanımını engelleme sistemini genişlettiklerini duyurdu. Aktarıldığı kadarıyla alt yapı artık ufak kapsamlı bir test olmaktan çıkıyor, daha sağlam bir temelde platformun aktif olduğu tüm ülkelere yayılıyor. Videolardaki reklamları sadece ücretli YouTube Premium abonelerine kapatan Google, geçtiğimiz aylarda reklam engelleyiciler açıkken platforma erişimi kapatmayı test etmeye başlamıştı.

Bazı kullanıcıların karşısına “YouTube’da reklam engelleyicilere izin verilmez” mesajını çıkaran Google, reklamların platformun dünya genelindeki milyarlarca kullanıcıya ücretsiz kalmasını sağladığını belirtiyor, reklamlardan sıkılanları Premium almaya ya da sürece katlanıp reklam engelleyiciyi kapatmaya yönlendiriyor. Firma bu testleri geniş çıkış öncesinde Türkiye’deki kullanıcılar için de devreye almıştı. AdBlock gibi reklam engelleyicileri kullanan kişilerin karşısına, “Youtube’da reklam engelleyicilere izin verilmez” uyarısını çıkaran firma, yeni altyapıda reklam engelleyici açıkken sadece üç video izlenmesine izin veriyor, burada özel bir uyarı çıkarılıyor.

Youtube Premium zamlandı (Kasım 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön